Rejs med baby

Ferie med baby

Rejs med baby? Små børn trives hvor deres forældre er. Får barnet nok mad, søvn og mulighed for skygge på varme destinationer, vil det sikkert være tilfreds. Derfor fortæller folk tit, at det er nemmere at rejse med en baby, som endnu ikke stiller de store krav.
Om jeres barn er 4, 10 eller 18 måneder, vil det være en stor oplevelse for jer at rejse for første gang som en familie. Jeg håber at mine erfaringer kan give jer lidt inspiration.
Nederst i dette indlæg finder du mine pakkelister, lige til at printe ud – nemmere bliver det ikke 😉

 

Hvornår må man rejse?
Ved de fleste flyselskaber skal barnet blot være 7 dage gammel, før det må flyve. Dog vil den passende alder for de flestes vedkommende, være efter barnet er fyldt 2 måneder.

Spørg lægen ift. vaccinationer. Mange læger anbefaler at man først rejser udenlands efter barnet har fået sin 3 måneders vaccine. I nogle tilfælde kan man få fremskyndet vaccinationerne. Undersøg ved lægen, om der er særlige hensyn ift. vacciner, hvis I rejser uden for Europa.

Husk alle skal have pas, også jeres lille baby. Bestil passet i god tid inden afrejsen.

 

Hvor kan man rejse hen?
Så længe I som forældre tager de nødvendige forholdsregler, kan I rejse hvorhen I vil.
Når I rejser med et lille barn, er det en fordel at alt transport/overnatning er planlagt på forhånd. Det er let og bekvemt at rejse med charter, men rejser I på egen hånd så bestil så meget som muligt hjemmefra, så I er sikret værelser med aircondition, babyfaciliteter og hvad I ellers vil få brug for på rejsen. Vælg destinationer med indkøbsmuligheder samt lægehjælp.

 

Bagage og håndbagage til baby?
Spørg dit rejseselskab omkring bagage til baby, mange tilbyder dette uden ekstra beregning. Undersøg også hvilke priser og muligheder I har for transport af klapvogn eller lign.
Babymad på over 100 ml. skal sikkerhedskontrolleres. Væsker skal opbevares i gennemsigtige lynlåsposer, og tages ud af håndbagagen og placeres synligt i de anviste plastkasser ved sikkerhedskontrollen. Nogle steder kan du opleve, at babymaden bliver udtaget til supplerende sikkerhedskontrol.

 

Flyvetur med baby?
Ofte rejser børn under 2 år gratis i flyet, og skal sidde fastspændt på skødet af forælderne. Nogle flyselskaber giver mulighed for bestilling af en lift, så barnet lettere kan sove under rejsen. Undersøg dette og bestil i god tid. Rejser du med et lidt større barn, så undersøg mulighed for bestilling af børnemenú på flyet. Ved nogle selskaber er det også muligt at bestille babymos mv.

I forbindelse med start og landing opstår der tryk, der giver propper i ørene. Dette er meget ubehageligt for barnet. Du kan hjælpe med at udligne trykket ved amning eller ved at give flaske. Lidt større børn kan bruge en vandflaske med drikketud, samt snacks de skal sutte/tygge længe på. En vand- eller sutteflaske med vand er en rigtig god idé, da luften i flyet er meget tør og barnet vil have brug for mere væske.

 

Hvad skal I have med til baby?
Inden afrejse kan du med fordel notere ned, hvad I plejer at bruge til jeres baby på en almindelig dag, og lave en pakkeliste derudfra. Du skal selvfølgelig sørge for at tøjet passer til destinationens vejr, og det er en fordel at pakke mange basisting/farver, som kan mixes på kryds og tværs. Mangler du lækkert basistøj til dit barn, så besøg siadelux.dk, de har så mange fine ting.

Blog ferie med baby BebéLUX

Jeg kan kun anbefale at I tager en klapvogn, combi- eller barnevogn med, alt efter hvad der passer bedst til barnets alder. Det er vigtigt at det lille barn kan ligge behageligt og sove i vognen, og der er parasol eller anden mulighed for afskærmning for solen.
Tænk over hvilket terræn der primært er på rejsen, er der f.eks. mange trapper eller andet der skal tages højde for? Måske er der behov for I tager en bæresele med.

Alt efter hvilken destination og hvor længe I skal være væk, kan det være praktisk blot at tage bleer, vaskeklude mv. med til de første dage, og derefter købe resten på rejsen.

Undersøg hvilke muligheder der er for tilberedning af babymad på jeres hotelværelse, og om det er muligt at koge vand – ellers kan I med fordel investere i en rejse-elkedel.

I stedet for pusletasken, så tænk over om en rygsæk vil være nemmere på rejsen? Så har du hele tiden to hænder fri hvis barnet skal bæres. Uanset kan jeg anbefale vores lille pusletaske med praktisk puslehynde og plads til bleer og skiftetøj. Den er virkelig ideel i flyet, ved poolen og på udflugter, og kan nemt lige puttes i rygsækken eller strandtasken – du kan læse mere om den her.

En anden helt uundværlig ting, er suttekæder. Det er ikke særlig fedt, at stå med et grædende barn i flyet, og rode rundt under sædet efter sutten – som i øvrigt er megaklam, når man endelig finder den. Jeg har haft rigtig god erfaring med at have sutten i snor stort set hele ferien. Man slipper både for mistede sutter – men ikke mindst for unødvendige bakterier. Du kan se mere om vores suttesnore her.

 

På feriestedet?
Hvis I rejser til et varmt og solrigt sted, så lad altid baby blive i skyggen mellem kl. 11-15. Vær opmærksom på at lyset reflektere, så lad barnet have let/lyst tøj på, selvom det opholder sig i skyggen. Sørg for rigeligt med væske, hav altid ekstra væske med på turer.

Undersøg om man kan drikke vand fra hanen ellers køb altid vand på flaske. Hav god håndhygiejne og undgå smittefarer for sygdom og maveunde. Det er hårdt selv at være syg på rejse med en baby, og du risikere at smitte dit barn.

Vær fornuftig med brug af aircondition, og dermed for store temperaturudsving for det lille barn.

 

Fortvivl ikke 🙂
En ferie, især flyveturen er en ny og uvant situation for et lille barn og jer som forældre. Måske vil dit barn være uroligt og græde meget. Det er vigtigt du selv bevarer roen, og støtter dit barn i at finde tryghed. Tag dig ikke af andres irriterede blikke, de fleste vil være forstående – især hvis du virker engageret i at trøste barnet.

Nyd turen og afstem jeres forventninger ift. at I har en baby med på rejsen –  så er jeg sikker på I får en rigtig dejlig ferie…

 

Har du brug for hjælp til pakkenlisten?
Jeg har lavet 2 pakkelister, en til kufferten og en til håndbagagen. Listerne er baseret på mine egne erfaringer, med at rejse med mine to drenge:

 

Ingen produkter