Fair Trade aber

Aberne kommer til verden i hænderne på dygtige mennesker, som er dedikeret til deres job og håndværk. De syes i hånden og på små symaskiner. Hver en abe er unik – og har sit eget udtryk og historie. Aberne er håndlavet i Sri Lanka på fabrikken Selyn, en Fair Trade certificeret fabrik.

Udover at tage afstand fra børnearbejde og sørge for ordentlige arbejdsforhold, gør de særlige tiltag for at forbedre levevilkårene for de ansatte og deres familier. De sørger eksempelvis for undervisning i generel sundhed, helbred, førstehjælp samt sexualundervisning. På Selyn er der ansat mange kvinder, som efter de har fået børn er nødt til at gå hjemme, og kun være afhængig af deres mands indtægt. På Selyn har kvinderne mulighed for at arbejde hjemmefra, hvor de også skal opfylde deres pligter som husmor mm. På fabrikken er der ansatte, som sørger for at køre materialer til og fra de medarbejdere der arbejder hjemmefra.
Selyn ansætter ligeledes mennesker med psykisk og fysisk handicap samt andre, som normalt ville stå helt uden for arbejdsmarkedet i Sri Lanka.

Stoffet væves i 100% naturligt bomuldsgarn, i premium kvalitet. Det væves i hånden på fabrikken, efter gamle håndværkstraditioner kaldet Handloom.
Fabrikken er meget miljø bevidst. Blandt andet farver de selv stoffet med AZO-fri, PCP-testede og miljøvenlige stoffer. Det sikre en sund process for både de mennesker der arbejder med produktionen samt for dig som forbruger. Ligeledes har de en skarp spildevandsbehandling, som sikre det lokale miljø omkring fabrikken.

Når du køber en af vores Fair Trade aber, har vi skåret unødvendige led over, så mest muligt af fortjenesten tilfalder fabrikken og dens ansatte. Den danske importør af aberne, Estherli ved Bettina Buchwald, er en kvinde som med egne øjne har set hvor en stor forskel fabrikken gør for de ansatte og deres familier. Hun har rejst rund i Sri Lanka og været på uanmeldt besøg på fabrikken. Hun er blevet mødt med gennemsigtighed, og masser af mennesker der meget gerne vil fortælle om hvordan det er arbejde hos Selyn.

Det er en meget stor ære, at Bettina har valgt at indgå et samarbejde med BebéLUX – og vi håber du har lyst til at hjælpe os med at hjælpe andre.

Ingen produkter